Rent vand 6

Sidst skrev vi om hvad vi havde gjort for at spare på strømmen. Vi må heller ikke glemme at det er vigtigt at vi spare på vandet. Vi ved at i alle tænker meget på at spare på vandet i hverdagen. Derfor har vi gjort vores for at i fortsat kan hjælpe miljøet, også når i er på ferie. Ferie behøver nemlig ikke være de uger hvor vi smider det hele over styr. Vi kan godt slappe af, lade batterierne op og opleve en masse nye ting uden at sætte store klimaaftryk. Kort sagt en bæredygtig ferie. 

Der er mange måder hvorpå du kan spare på vandet. Ca. halvdelen af alt vand der forbruges bliver brugt til bad og toiletbesøg. Derfor er det de to steder hvor vi virkeligt kan gøre en forskel. Udover vi beder dig tænke over ikke at stå underbruseren længere end nødvendigt. Så har vi opsat vandbesparende brusepaneler. Vandet bliver blandet med luft når det forlader brusehovedet. Derfor mærker man ikke at de kun giver 6 liter vand i minuttet. Vandhanerne ved vasken giver 3 liter i minuttet. 

Bilvask er helt og aldeles forbudt på hele pladsen. Vi har ikke tanke der kan opsamle det forurenet vand der vil indeholde både olie og bremsestøv. Det vil løbe direkte ned i vores undergrund. Ja vi ved at du måske har været en tur nede og køre på stranden. Og bilen ikke har godt af det saltvand og sand der følger med sådan en tur. Vi opfordre dig til at enten tage cyklen, eller planlæg din tur. Fortsæt til Blokhus og køre omkring Pandrup på vej tilbage. De har en vaskehal hvor du med god samvittighed kan får en skindende ren bil igen. 

Vi vander ikke pladsens græs og træer. Derfor vil pladsen se ud som naturen omkring os. I tørre perioder kan græs og træer godt hænge lidt. Men naturen har styr på det. Der kommer igen regn, og alt omkring os spirer og gror. 

Vi laver løbende tiltag for at mindske vores vandforbrug. Gode råd og ideer modtages med kyshånd. Vi er en innovativ campingplads, der hele tiden søger efter forbedringer, der kan gavne såvel vores gæster som miljøet.