Regnvandsbed..

Meteorologerne forudser at der kommer mere nedbør i fremtiden. Når der falder massive mængder regn, kan vores grusveje have svært ved at optage alt den regn der kommer ned. Vi oplevede specielt foran den røde servicebygning at det kunne være et problem. Der stod ofte en stor vandpyt efter et skybrud. Derfor fik vi den ide at lave et regnvandsbed.

Og hvilken dag passer bedere til sådanne et projekt, end en dag hvor regnen stod ned i stænger. 😅🌧

Først fandt vi hvad vi kunne på nette, omkring anlæggelse af et regnvandsbed. Hvor stort skulle det være, hvor dybt for at få den rigtige effekt at bedet. Vi ligger i klitterne, så vandet siver rimeligt hurtigt ned i undergrunden. Så muligheden for at få det til at lykkedes er store. Vi afmærkede bedes størrelse og beliggenhed.

Så var det bare i gang med skovl… 😉

Det er vigtigt for os at det også har en vis form for nytteværdi. Derfor faldt vores valg af planter på henholdsvis: blåbær, stikkelsbær og solbær. Som alle egner sig godt til et sådanne bed. Vi valgte 3 forskellige blåbær, da det er nødvendigt med flere sorter for at få et optimalt udbytte. Både røde og hvide stikkelsbær samt flere solbær sorter kunne det blive til.

Sådan ser det færdige regnvandsbed ud. Nu venter vi på sol og sommer. Vi glæder os til at kunne byde vores gæster på friske sunde bær.

Med dette bed rammer vi flere “fluer” med samme smæk. Vandpytten foran bygningen forsvinder. Regnvandet bliver brugt til at vande vores bær buske. I stedet for at pladsen desværre blev brugt til parkering, er den nu omdannede til noget smukt at kigge på. Vi opfordrer derfor også vores gæster til at tage cyklen eller gåben når man skal bruge servicebygningen. Vi har skabt en hyggekrog og giver vores gæster muligheden for selv at plukke et bær eller 2 når man venter på at kartoflerne koger eller tøjet i maskinen bliver færdig. Eller nyder deres mad.