Naturnationalpark Tranum

Så kom nyheden om at Naturnationpark Tranum nu er en realitet. Vi er blevet spurgt mange gange hvad vi syntes om at der kommer en naturpark rundt om os. Det er ikke et spørgsmål vi kan svare på i en sætning. Verden er ikke sort og hvid og det som er godt for noget kan være skidt for noget andet. På nuværende tidspunkt er det ikke klarlagt helt nøjagtigt hvor hegnet skal gå, men en ting er sikkert. Vi kommer til at ligge lige i hjertet af naturparken. 

At have en campingplads som ligger midt i en naturnationalpark, er lidt af en drøm for os som vægter bæredygtighed, og biodiversitet højt. Vi er allerede i dag omgivet af fantastisk natur, og et rigt dyreliv. Mod vest, syd og øst har vi allerede i dag indhegning med heste og kreaturer. Det er fuldt foreneligt med krondyr, rådyr og dådyr som trives på tværs af indhegningen. Plantagen mod nord bliver lagt om til mere vild skov med varieret beplantning. 

Vi er sikker på at endnu flere naturelskende mennesker vil kigge forbi og besøge naturparken. Men med dens 2700 ha, tror vi på at der vil være rigeligt plads til alle. Vi er ikke bekymret for at det vil ødelægge naturen eller området.  Lige som ved Rebild Nationalpark som har eksisteret længe og hvert år modtager mange gæster, har det ikke  ændret på landskabet.  

Vi tror at der kommer mere fokus på biodiversitet og beskyttelse af naturen og dyrelivet. At den fremtidige generation vil være bedre til at samle deres affald op efter sig, bedre til at spare på miljøet og passe godt på den jord vi har. Viden og formidling er vejen frem. 

Vi vil følge udviklingen så tæt vi kan. Vi er meget spændte på hvilke dyr der bliver sat ud. Hvor hegnet nøjagtigt kommer til at gå, og hvor højt det bliver i forhold til det som er her i dag. Hvor mange låger og færiste der skal til. Hvordan plantagen kommer til at se ud, når ikke hjemhørende træer bliver fjernet. Vi er positivt indstillet og glæder os til at følge processen. Vi skriver så snart vi ved mere om planerne.