Hvad camping handler om.

Så sidder du måske nu og tænker: hvad har disse fodspor i sneen at gør med camping? “At en hare har krydset rævens spor, en kold vintermorgen i januar, er ikke lige hvad jeg forbinder med camping”. Måske har du ret, men læs lidt videre og hør hvad jeg fik ud af det da jeg gik en tur, og også krydsede sporerne. 

I min verden på gåturen denne morgen, fik de mig til at tænke på hvad camping egentlig drejer sig om. Hvad er det camping kan. Jeg har ikke en naiv forestilling om at ræven og haren lever i fred og fordragelighed her på pladsen. De er meget forskellige, og har især meget forskellige kost vaner. Så venner bliver de nok aldrig.

 

Men er det ikke netop det som camping handler om. Uanset hvor forskellige vi er, hvem vi stemmer på, hvad vi spiser, hvordan vi bor, så har vi alligevel noget til fælles. Vi elsker camping og naturen. 

På en campingplads mødes vi når vi skal vaske op. Vi ses i køen når vi henter morgenbrød. Vi hygger til de mange fælles arrangementer. Vi snakker over hækken med naboen. Der er så mange måder at mødes og hygge på. Vi er alle afslappet og har tid. Vi står alle op til naturen og fuglekvidder. Her er højt til himlen og frisk luft. Måske derfor har vi sænket paraderne, maven og brystkassen får lov at sidde hvor den nu en gang gør, skuldrene sidder ikke oppe omkring øerne. Måske derfor mødes vi med sindet lidt mere åbent end på mange andre hverdage. 

Vi krydser alle forskellige spor her i livet. Nogle gange ramler man ind i nye venner, kærester eller livsledsagere. Oftes møder man bare en masse nye mennesker som man glemmer igen, indtil de måske igen dukker op på samme campingplads. Vi oplever ofte at børn kommer ind i receptionen og spørger til andre børn som de legede sammen med sidse sommer. Fastligger som har være her i 10 år møder nye fastligger og bliver venner for livet. Familier samles på tværs af landsdele og grænser, denne ene gang om året på samme campingplads. Her har vi tid til at spille, mormor og morfar tid til at hygge. De forelskede tid til at se solen gå ned. Tid til bare at være sammen.

Camping er ikke bare en ferie form…. CAMPING ER LIVET….

Og alt dette fik jeg ud af min gå tur denne morgen, kun fordi haren havde krydset rævens spor… Eller omvendt.